超中途半端にあまるみつば。
オリーブオイルで炒めて、醤油少々、パルメザンチーズ(粉チーズ)少々。
したらば、超うまでした。
I always couldn't finish all of MITSUBA (Trefoil).
I always have left overs ...
So I use this aromatic Japanese Parsley for Japanese-Italian side dish.
Then it really work, Yey!!!
Mitsuba meets Italy... Mitsuba stair fry.
Put Ex VGN olive oil into large fry pan,
add Mitsuba,soy sauce and Parmesan cheese (flake/powdered)
in mid heat.
That's it,so easy!
因みに、これは、正月のお雑煮で余ったみつばを使って発見した料理。
相当日記さぼってますね~。
で、みつばを辞書でひいてみた。
Mitsuba
an umbelliferous plant resembling stone parsley, used in cooking for its aroma.
なるほどね。
因みに、食材の名前の違い。
あさつき | Chive |
あずき | Red bean |
いんげん | Kidney Beans |
うど | Udo |
枝豆 | Edamame/Green Soy Bean |
えんどう | Split Pea |
大葉(紫蘇) | Shiso/Green Perilla/Perilla Leaves |
オクラ | Okra |
かいわれ大根 | Daikon Shoots/White Radish Shoots |
かぶら | Turnip |
かぼちゃ | Squash(日本のいわゆる西洋かぼちゃはButtercup Squash) ※最近は "Kabocha" として販売されていることもあります。 |
かんぴょう | Gourd |
木の芽 | young Leaves of Sansho, Japanese Pepper |
キャベツ | Cabbage |
きゅうり | Cucumber |
クレソン | Water cress |
けしの実 | Poppy Seed |
ごぼう | Burdock/Gobo |
ごま | Sesame |
ゴーヤ | Bitter Gurd |
コンニャク | Konjac/Amorphophalus Konjac |
ささげ | Cowpeas |
里芋 | Japanese Taro |
さやいんげん | Green Beans |
さやえんどう | Snow Pea(日本のものより大きめ) |
サラダ菜 | Boston Lettuce |
山椒 | Japanese Pepper |
しし唐 | Sweet Green Pepper |
しそ | Japanese Basil/Beefsteak Leaf |
春菊 | Garland Chrysanthemum/Shungiku |
じゅんさい | Water Shield |
生姜 | Ginger |
セリ | Japanese Parsley/Seri |
ぜんまい | Royal Fern |
そらまめ | Fava Bean/Faba Bean/Broad Bean |
蕎麦 | Buckwheat |
だいこん | Daikon |
大豆 | Soy Bean |
高菜 | Mustard Greens |
たけのこ | Bamboo Shoot |
たらの芽 | Fatsia Sprouts |
青梗菜 | Bok Choy |
つくし | Horsetail |
冬瓜 | Wax Gourd |
豆苗 | Sugar Pea Vine |
なす | Eggplant |
菜の花 | Rape Blossom |
にんじん | Carrott(日本のものより細め) |
韮(にら) | Chive/Nira |
ニンニク | Garlic |
ネギ | Green Onion |
野沢菜 | Turnip Greens |
はくさい | Chinese Cabbage/Nappa |
パセリ | Parsely |
はつか大根 | Radish |
ピーマン | Bell Pepper/Green Pepper(日本のものより大きく肉厚で色も豊富です) |
ふき | Butterbur |
ふきのとう | Butterbur Sprout |
プチトマト | Cherry Tomato |
ほうれんそう | Spinach |
みず菜 | Mizuna |
三つ葉 | Mitsuba/Trefoil |
みょうが | Myoga/Japanese Ginger |
芽キャベツ | Brussels Sprout |
もやし | Bean Sprout |
ゆりね | Lily Root |
よもぎ | Mugwort |
らっきょう | Shallots (らっきょう漬けは "Pickled Shallots") |
レンコン | Lotus Root (ハスの地下茎) |
わけぎ | Wakegi/Wakegi Green Onion |
わらび | Bracken |
これで、スーパーでも迷いなしでしょっっ。
0 件のコメント:
コメントを投稿